McLaren bevestigt komst circuitauto voor openbare weg

Door Louwman Exclusive 18 oktober '17

McLaren, het Britse supercar en sportwagenmerk, bevestigt dat het eerstvolgende nieuwe model dat gepresenteerd zal worden als onderdeel van het Track22-businessplan een aanvulling op de Ultimate Series zal zijn. Het is de meest extreme, voor circuitgebruik bedoelde McLaren tot nu toe die ook geschikt is voor rijden op de openbare weg.

De onthulling staat gepland voor het eerste kwartaal van 2018 en dat betekent dat de auto eerder op de markt komt dan de BP23, de eerste Hyper-GT ter wereld die eveneens onderdeel zal zijn van de Ultimate Series. Zoals alle modellen uit de Ultimate Series worden beide modellen zeer beperkt gebouwd en alle exemplaren zijn reeds toegewezen. De Ultimate Series is gepositioneerd boven het hart van McLaren’s modellenprogramma, de Super Series. Eerdere modellen uit de Ultimate Series zijn de McLaren P1TM en P1TM GTR.

Het nieuwe model in de Ultimate Series is helemaal toegespitst op circuitgebruik, maar desondanks geschikt voor rijden op de openbare weg. Wel zijn er concessies gedaan aan de dagelijkse bruikbaarheid om de bestuurder ook buiten het circuit de maximale racebeleving te bieden. Het ontwerp, zondermeer te typeren als rauw en brutaal, zal de meest pure vorm van de designfilosofie van McLaren laten zien: form follows function, ofwel vorm volgt functie.

Louwman Exclusive, importeur en enig dealer van McLaren in Nederland, ziet uit naar de komst van de nieuwe McLaren in de Ultimate Series. Het afgelopen jaar stond al in het teken van aanvulling van de Sports Series en Super Series, waarvan de 720S en de 570S Spider de meest recente wapenfeiten zijn, de ultieme hypercars uit de Ultimate Series blijven ook op de Nederlandse liefhebber een magische aantrekkingskracht uitoefenen.